Menu Bezárás

Játszva megismerjük a színeket

55.00 lei

A különböző színek felismerése és azok egyeztetése, fontos lépés a gyermek fejlődésében. Ehhez nyújt segítséget ez a dobókockás társasjáték. A játék közben a gyermek megtanulja a különböző színeket, és gyakorolja az azonos színek összepárosítását.

Instagram

A játék célja: A megfelelő elemek összeillesztésével az azonos motívumokból álló képsor összeállítása.

A négy motívum a következő: mozdony és vasúti kocsik, vitorláshajók, sütemények, valamint házikók. A nagy méretű elem mellett minden motívumhoz további 6-6 különböző színű kisebb elem pár tartozik (Például nagy ház- kék házikó kék tetővel, piros házikó piros tetővel stb.) Az elem párok alsó részei egymáshoz, valamint a nagy elemhez tetszőleges sorrendben illeszthetők, míg a felső részek csak az azonos színű alsó elemmel párosíthatók.

A játék menete:

Minden játékos kap egy nagy elemet. A legfiatalabb játékos kezd. Dob a színkockával, kikeresi, az előtte fekvő nagy elemhez tartozó megfelelő színű alsó elemet, és a helyére illeszti azt. Most a következő játékoson a sor. Ha valamelyik játékos olyan színt dob amilyen színű alsó elemet már a helyére tett, megkeresi az adott színű felső elemet (süti-krém a sütin, hajó- vitorla, vasúti kocsi- utasok, házikó- tető), és azt illeszti a helyére. Ha valakinek egy adott színből már mind a két képecskéje a helyén van, és mégis azt a színt dobja, a következő játékos dobhat. Az nyer, akinek először sikerül az összes elem beillesztésével a teljes képsort összeállítania.

A kisebb gyerekekkel úgy is gyakorolhatjuk a színek összepárosítását, hogy a nagy elemből és az alsó elemekből összeállított sort teszünk elé, neki pedig meg kell keresnie, és a helyére illesztenie a felső elemeket. Itt a játék nehézségi foka attól függ, hogy hány elemből álló sort kell kiegészítenie.

Tartalom: 52 illeszthető puzzle elem, 1 darab speciális színes dobókocka

Életkor

3-6 év

Márka

Keller & Mayer

Gyártó

Keller & Mayer

Kinek ajánljuk?

Lányok és fiúk számára

Hányan játszhatják?

2-4 játékos