Menu Bezárás

Általános szerződési feltételek

Termeni și condiții

Generalități:

Acest site respectă prevederile OUG nr. 34/ 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii şi ale Directivei 2011/83/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 octombrie 2011 privind drepturile consumatorilor şi noile reglementări Europene GDPR UE 2016/679.

Site-ul www.mesehaz.ro, este o modalitate rapidă şi eficientă oferită de Operator, prin intermediul căruia se poate accesa oferta actualizată de produse constând în cărți pentru copii și jucării educative, şi se poate realiza o cumpărare rapidă fără a fi necesară deplasarea cumpărătorului la sediul operatorului. Operatorul webshop-ului, funcţional prin intermediul site-ului www.mesehaz.ro este MESEHAZ S.R.L. , cu sediul în Mun. Odorheiu Secuiesc, Str. Homorod nr.42, județul Harghita, înregistrat la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Harghita sub nr. J19/113/2024, având CUI 49663804.

 Utilizarea webshopului implică acordul clientului cu privire la acceptarea termenilor şi condiţiilor generale prezentate, fiind aplicabile termenii şi condiţiile afişate pe site în momentul lansării comenzii. Operatorul îşi rezervă dreptul de a modifica condiţiile de accesare şi utilizare al site-ului, fără obligaţia unei notificări prealabile către terţe persoane.  Operatorul îşi rezervă dreptul de a refuza colaborarea cu clienţii care prin contactele stabilite dovedesc a avea o atitudine comercială neadecvată, limbaj necivilizat sau au comenzi prealabile livrate şi refuzate. 

Profesionistul MESEHAZ S.R.L. este proprietarul webshopului, cu întregul conţinut al acestuia. Textele, imaginile, prezentările grafice şi elementele de webdesign incluzând dar nelimitându-se la simboluri, programe si alte elemente ale paginii web constituie proprietatea MESEHAZ S.R.L. sau al partenerilor contractuali al acestuia. Este interzisă utilizarea, reproducerea în orice formă şi cu orice scop a imaginii portalului sau ale elementelor prezentate fără consimţământul scris al întreprinderii.

Prin accesarea site-ului şi înscrierea cu scopul de a cumpăra prin intermediul acestei pagini, clientul ia la cunoştinţă că prin acesta se realizează o vânzare cumpărare între el şi vânzătorul, operatorul paginii. În această accepţiune termenii utilizaţi aici se definesc a fi: 

Vânzător: operatorul paginii web, MESEHAZ S.R.L. , cu sediul în Mun. Odorheiu Secuiesc, Str. Homorod nr.42, județul Harghita, înregistrat la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Harghita sub nr. J19/113/2024 având CUI 49663804.

Cumpărător: orice persoană fizică sau personă juridică care îndeplinind formalităţile şi condiţiile de înscriere, emite o Comandă de cumpărare prin intermediul paginii.

Produs (sg), Produse (pl): selecţia cumpărătorului dintre produsele afişate de operator pe pagina web ofertate spre vânzare şi care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului. Oferta Vânzătorului cuprinde gama de produse afişate pe pagina webshop la un moment dat. Produsele sunt prezentate în forma în care se pun în comerţ, imaginile fiind exemplificative, Cumpărătorul având posibilitatea de a alege specificaţiile produsului selectat în funcţie de disponibilitatea stocului existent. Societatea îşi rezervă dreptul să modifice stocul şi specificaţiile produselor fără o notificare prealabilă. Specificaţiile produselor sunt cele comunicate de producător, pe care Vânzătorul le prezintă în forma comunicată, responsabilitatea pentru aceste descrieri prezentate pe site incumbând producătorilor. 

Fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi faţă de produsul vândut si pot arăta accesorii care nu sunt incluse în pachetul standard al produsului. Toate fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la infățișarea actuală a produselor.

Stoc: Vânzătorul va semnala la fiecare produs din gama de produse oferite prin intermediul mesehaz.ro dacă dispune sau nu momentan de acel produs în stocul său. Stocul produselor afişate se actualizează permanent pentru a fi cât mai reale, dar pot apărea discrepanţe între stocul real şi cel afişat. Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a reactualiza stocul disponibil fără notificarea prealabilă al Cumpărătorului, punând diligenţele necesare pentru întregirea stocului cu produsele lipsă şi estimarea timpului necesar pentru disponibilitatea acestora spre vânzare. Dacă un produs nu se mai poate procura din cauza falimentului producătorului sau al furnizorului, scoaterii din producţie, scoaterii din comerţ pentru orice motiv, produsul respectiv va fi eliminat din oferta generală afişată de Vânzător. În cazul în care un produs comandat, livrat şi retrimis Vânzătorului pentru rezolvarea unor probleme garanţiale nu se poate remedia şi nu există produs identic pentru a fi schimbat pentru motivele arătate la alineatul anterior, Clientului se vor returna imediat sumele plătite pentru achiziţionarea acelui produs, fără alte despăgubiri. Limita maximă a obligaţiilor MESEHAZ S.R.L. faţă de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare al unui produs comandat, este valoarea sumelor încasate de de la acest client. 

Comandă: document în format electronic transmis prin intermediul paginii web, ca formă de comunicare între Vânzător şi Cumpărător prin care Cumpărătorul, în baza ofertei generale ale Vânzătorului solicită spre vânzare, iar Vânzătorul livrează bunurile selectate de Cumpărător. Prin comanda lansată Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri şi se obligă în mod automat să facă plata preţului acestora. 

Contract: o Comandă lansată de Cumpărător şi confirmată de către Vânzător. 

Facturare și plăți:

Preţul, modalitatea de plată şi termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru bunurile livrate, obligaţia Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informaţiile corecte, necesare emiterii facturii conform cu legislaţia în vigoare. 

Preţurile Bunurilor puse la dispozţie de Vânzător sunt exprimate în lei (RON) şi includ T.V.A, însă nu includ cheltuielile de livrare. Condiţiile de plată specificate sunt obligatorii pentru Cumpărător. Plata se consideră efectiv executată în ziua plăţii în numerar sau ziua creditării contului bancar al Vânzătorului cu sumele datorate de Cumpărător. În cazul în care Vânzătorul nu a primit suma datorată, indiferent din ce cauză, el rămâne proprietarul produselor livrate. 

Achitarea produselor livrate conform comenzii lansate de Cumpărător se va face în numerar la sediul operatorului la ridicare, prin card bancar, prin plata prin ramburs la livrarea produselor la domiciliu, sau prin transfer bancar pe contul vânzătorului. Contul IBAN al vânzătorului este RO76RZBR0000060025923827, Raiffeisen Bank Romania.

Dreptul de proprietate asupra Produselor va fi transferat în momentul efectuării în mod valabil a plăţii de către Cumpărător, plata efectuându-se concomitent cu livrarea conform comenzii a Produselor.

Condiții de livrare:

Cumpărătorul este obligat ca, pentru desfăşurarea cât mai rapidă a livrării bunurilor, la momentul lansării comenzii, să ofere toate informaţiile cerute în câmpurile obligatorii pentru buna desfăşurarea a contractului de vânzare-cumpărare. Această prelucrare se bazează pe Art. 6 paragraful teza 1 litera b) GDPR.

Livrarea produselor comandate şi confirmate de Cumpărător pot fi ridicate de la sediul vânzătorului sau vor fi livrate la adresa specificată în Comandă de către Cumpărător prin intermediul unor servicii de curierat partenere.  Produsul/Produsele comandate intră în procesul de livrare după finalizarea confirmării comenzii. Se vor accepta comenzile spre livrarea produselor comandate pe întregul teritoriu administrativ al României. Vânzătorul va confirma recepţia comenzii pe cale electronică. Cumpărătorul poate opta și pentru ridicarea produsului de la sediul vânzătorului. Adresa vânzătorului, de unde se poate ridica coletul este: ODORHEIU SECUIESC, STR. HOMOROD nr. 42, județul Harghita. În acest caz, nu se vor percepe alte taxe în afara produselor comandate, vânzătorul rezervându-și dreptul de a păstra produsele selectate pentru o perioadă de maximum 5 zile. 

Termenul maxim de livrare asumat de Vânzător şi partenerii acestuia este de 10 zile lucrătoare. Vânzătorul nu îşi asumă riscurile legate de produsul comandat din momentul predării acestuia către serviciul de curierat. Produsele vor fi expediate în ambalaj corespunzător efectuării în siguranţă a livrării. Vânzătorul nu poate asuma responsabilitatea unor eventuale daune cauzate de manipularea incorectă a coletului în cursul livrării. Produsele vor fi preluate de Cumpărător de la reprezentantul serviciului de curierat.

Livrarea produselor comandate poate fi întârziată sau anulată fără ca acest lucru să implice răspunderea culpabilă al Vânzătorului, în cazul în care întârzierea sau anularea livrării se datorează unor motive independente de Vânzător care se referă în principal la incendii, explozii, inundaţii, epidemii, greve, pandemii, acţiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forţă majoră. 

În cazul în care nu se va reuşi contactarea Cumpărătorului sau reprezentantului acestuia în termenul stabilit pentru livrare, serviciul de curierat va urma procedura proprie de repetarea livrării, reţinând coletul la păstrare pentru o perioadă maximă de două zile lucrătoare, perioadă în care se va încerca contactarea din nou a Cumpărătorului atât de consilierul de vânzări al Vânzătorului cât şi de reprezentantul serviciului de curierat. Dacă în acest termen nu se va reuşi contactarea Clientului, comanda va fi anulată şi produsul se va retransmite Vânzătorului. 

Preţul livrării este stabilit separat de preţul produsului şi este suportat în totalitate de către Cumpărător, aceasta fiind evidenţiat pe factură. Plata la livrare se face în condițiile arătate mai sus, în lei, la valoarea din documentele fiscale primite (factura şi bon fiscal), fără obligaţia plăţii vreunei sume în plus faţă de cea evidenţiată pe actele originale emise de Vânzător. 

În cazul în care la prezentarea produsului la adresa specificată şi confirmată de client, Cumpărătorul deşi contactat nu are suficiente fonduri pentru achitarea integrală a preţului facturat de Vânzător nici după expirarea celor două zile lucrătoare în care produsul se păstrează la firma de curierat, livrarea se va anula, Vânzătorul având dreptul de a factura valoarea costurilor legate de transportul Produselor către Cumpărător. 

Vânzătorul nu îşi asumă responsabilitatea pentru daunele rezultate în urma utilizării produselor după livrare, cu atât mai mult pentru pierderea acestora.

Returnarea produselor:

La livrarea produselor comandate, Cumpărătorul va verifica starea generală a coletului prezentat de curier, având posibilitatea formulării de obiecţii cu privire la îndeplinirea mandatului curierului, înainte de a semna de primirea bunurilor. Reclamaţiile cantitative şi calitative care nu ţin de condiţiile de garanţie şi care sunt efectuate după primirea produselor şi plecarea curierilor nu se vor lua în considerare. Împreună cu produsele comandate vor fi predate întotdeauna toate accesoriile produsului şi toate documentele legale în original. Clientul va sesiza în scris orice lipsă al accesoriilor sau al documentelor, în momentul primirii. 

În momentul acceptării Produsului spre a fi predat Cumpărătorului intră în vigoare Contractul de vânzare cumpărare încheiat de părţi şi se naşte obligaţia în sarcina Cumpărătorului de a achita contravaloarea facturii fiscale emise de Vânzător. 

Curierul partener al Vânzătorului, sau consultantul de vânzări va condiţiona predarea Produselor de achitarea integrală a sumei facturate de Vânzător. Produsele livrate vor fi acceptate de Cumpărător atunci când acestea sunt conforme cu caracteristicile tehnice menţionate în Comandă. În cazul în care Cumpărătorul descoperă ca Produsele livrate nu sunt conforme caracteristicilor tehnice comandate, atunci Vânzătorul va avea obligaţia de a îndeplini livrarea unui Produs conform comenzii lansate într-un termen maxim care nu poate depăşi termenul de execuţie al Comenzii, fără ca acest lucru să genereze Cumpărătorului obligaţii legate de eventualele costuri ale acestor operaţiuni. 

Semnătura de recepţie de pe factură sau documentul de însoţire a mărfii certifică acceptarea de către Cumpărător a produselor, cantitativ şi calitativ, precum şi a prezentelor condiţii de vânzare. Pentru orice diferenţă calitativă sau deficienţă cantitativă se va întocmi un proces verbal de constatare între delegatul Vânzătorului şi Cumpărător, ce va fi semnat de către ambele părţi. 

Cumpărătorul persoană fizică, beneficiează de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute de lege. În situaţia în care Cumpărătorul persoana fizică îşi exercită dreptul de retragere, acesta va completa formularul de retur.

Vânzătorul ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea Cumpărătorului, fără întârziere nejustificată şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului doar dacă produsele au fost returnate în aceeaşi stare în care au fost livrate către Cumpărător. 

Pentru a fi returnate produsele achiziţionate prin intermediul siteului, Consumatorul trebuie să completeze formularul de returnare a produsulelor, pe care îl va include în coletul de returnarea produselor care se va expedia pe costuri proprii ale Cumpărătorului la adresa Vânzătorului: ODORHEIU SECUIESC, STR. HOMOROD nr. 42, județul Harghita. La recepţia coletului consultanţii de vânzări mesehaz.ro vor verifica toate datele completate de Cumpărător şi va transmite o notificare prin email către Cumpărător în care se va menţiona starea produselor returnate, anexând inclusiv planşa foto în cazul unor deficienţe ale produsului returnat. Reprimirea Produselor returnate este condiţionată de ajungerea acestora în formă intactă, într-un ambalaj adecvat retransmiterii, cu formularul de returnare semnat şi ataşat. Coletele astfel împachetate vor fi expediate pe adresa sediului firmei. Nu se vor accepta produsele la retur care: – au fost expediate la o altă adresă decât cea indicată mai sus, – au fost returnate fără ambalajul original,- au fost returnate cu piese lipsă, – au fost returnate cu deficienţe estetice sau funcţionale, – au fost transmise fără ca formularul de returnare să fie completată. Dacă se constată urme de uzură, zgârieturi, loviri sau manipulări defectuoase ale coletului, sau dacă starea acestuia nu este impecabilă din punct de vedere al integrităţii, se va face un proces verbal care să semnaleze aceste probleme şi o copie va fi înmanata curierului. 

Coletele vor fi desfăcute şi verificate produsele din conţinutul acestora, pentru a compara starea în care acestea au fost retransmise şi starea în care acestea au ajuns în posesia Vânzătorului. În cazul în care se va constata că Produsul ajuns în posesia Vânzătorului prezintă deosebiri faţă de starea descrisă şi declarată a Produsului de către Cumpărător, returul va fi refuzat de Vânzător. Cumpărătorul va fi notificat de această situaţie în termen de 48 ore de la livrarea coletului la sediul Vânzătorului şi va avea opţiunea de a alege între păstrarea Produsului cu obligaţia adiacentă de suportarea tuturor costurilor de transport, sau de a renunţa la Produs şi suportarea costurilor reparaţiilor sau a readucerii Produsului în stare iniţială, când acest lucru este posibil.

Politica de confidențialitate/PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

În conformitate cu reglementările Europene GDPR UE 2016/679, MESEHAZ S.R.L. îşi asumă responsabilitatea protecţiei datelor personale comunicate de clienţi şi se obligă să le folosească în exclusivitate scopurilor declarate de derularea webshopului şi în scopurile pentru care Cumpărătorul şi-a dat acordul prin selectarea opţiunilor la înregistrare. 

MESEHAZ S.R.L. este înregistrata în Registrul de evidenţă a prelucrării datelor cu caracter personal al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu nr. 20981.

MESEHAZ S.R.L. se angajează să folosească datele clienţilor exclusiv pentru scopul pentru care au fost introduse: efectuarea de comenzi online şi informări comerciale despre produsele comercializate în magazinul nostru online. Ne obligăm să nu transmitem datele personale către terţi şi să respectăm confidenţialitatea datelor. 

mesehaz.ro nu încurajează SPAM-ul, nu facem schimb de adrese de email obţinute prin intermediul acestui site, nu divulgăm adresa ta de email altor persoane, nu furnizăm adresa/nr de telefon sau alte date către terţi.

În cazul optării pentru plata on-line, procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele Mobilpay, iar mesehaz.ro nu solicită şi nu stocheaă nici un fel de detalii referitoare la cardul tău.

Furnizarea următoarelor date este necesară pentru a putea încheia un contract comercial cu  tine şi pentru desfăşurarea fluxului de Comandă/Retur/Garantii: numele si prenumele, adresa de livrare, numărul de telefon, adresa de email, numele companiei (pentru persoanele juridice), forma juridică, adresa de facturare, numărul de telefon, cod fiscal, confirmarea pe proprie răspundere a faptului că cumpărătorul are minim 16 ani. 

Restul datelor colectate în cadrul procesului de înregistrare a clienţilor sunt furnizate de cumpărător în mod voluntar, în secţiunea Date cont sau utilizând formularele de abonare la Newsletter din site. Datele personale ale cumpărătorilor vor fi stocate până la momentul retragerii consimţământului.

Stocarea si transferul datelor personale către autorităţile publice în scopul îndeplinirii unei obligaţii legale se bazeaza în mod legal pe Art. 6 paragraful 1 teza 1 litera c) GDPR.

Datele furnizate nu pot fi utilizate în alte scopuri decât pentru care Cumpărătorul a consimţit la înregistrare constând în realizarea de analize/rapoarte, realizarea de informări, publicării, promovării, ofertării produselor/serviciilor oferite şi să le folosească în scopul stabilirii contactului cu clienţii săi precum şi în scopul informării acestora asupra aspectelor legate de funcţionarea site-ului şi a ofertelor acestuia. Cedarea prin orice mod al acestor date către terţe persoane fiind interzisă, cu excepţia instituţiilor abilitate ale statului, care prin prerogativele atribuite au competenţa să solicite sub sancțiune aceste informaţii. 

Vânzătorul nu transmite prin vânzare sau închiriere către terţi datele personale colectate, face excepţie de la acestă regulă în următoarele cazuri: – cu acordul clientului, – la cererea justificată a autorităţilor, pentru cercetarea unor infracţiuni,

Vânzătorul va efectua traducerea termenilor și condițiilor contractuale în limba maghiară, și va pune la dispoziția cumpărătorilor prin pagina web pentru informare, însă își rezervă dreptul ca în caz de neînțelegere cu privire la interpretarea caluzelor, forma în limba română este cea valabilă între părți și își produce efectele.